Leiding
Leiding is een groep enthousiaste vrijwilligers die iedere week weer leuke activiteiten verzint voor de opkomsten van de jeugdleden.
Daarnaast verzorgt Scouting Nederland voor de leiding trainingsprogramma’s waarin het werken met iedere specifieke leeftijdsgroep aan de orde komt .
Saai??? Niks ervan bekijk de clip maar eens en u zult net als wij overtuigd zijn. Leiding zijn en geven is geweldig! Geef u vandaag nog op via onderstaand formulier.

Bestuursleden
Scouting Novo Mundo heeft natuurlijk ook een bestuur nodig en zal bij voorkeur bestaan uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en een groepsbegeleider.
Zij proberen, zoals ze dat zo mooi zeggen, “voorwaarden scheppend” bezig te zijn en dat houdt nogal wat in! Misschien wel de plek waar u zich als vrijwilliger helemaal op zijn plaats voelt. Wij horen het graag via onderstaand formulier.

Uitdagingen komen wekelijks op uw pad. De vaardigheid om met respect, open en eerlijk met een ieder die te maken heeft met de vereniging te kunnen communiceren is een van de belangrijkste eigenschappen om aan de functie als bestuurslid een goede invulling te kunnen geven.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de bestuurlijke taken van de groep en de contacten naar buiten toe. Zij onderhoudt de contacten met de gemeente, met de buurt en met de andere scoutinggroepen. Zij regelt het financiële beheer en het aanvragen van subsidie. Binnen het bestuur wordt het beleid voor de komende jaren gemaakt, aan de groepsraad voorgelegd en daarna uitgevoerd. Ook het beheer van het groepsmateriaal is een taak van het bestuur. Daarbuiten is het leuk en werkt het teamversterkend als het bestuur vertegenwoordigd is tijdens de groepsactiviteiten en betrokken is bij de vereniging.

Overig
Wellicht dat  u na het lezen hiervan iets heeft bedacht wat u als vrijwilliger zou willen doen … geef het aan in het formulier!