Spelvisie

Scouting is veel meer dan het doen van activiteiten in het bos, op het water of in het park. Er zit een visie achter het scoutingspel,

dit wordt samengevat in de spelvisie SCOUTS. De spelvisie geeft aan waar scouting inhoudelijk voor staat.
Om een zo gevarieerd en uitdagend mogelijk programma samen te stellen wordt gebruikgemaakt van acht verschillende activiteitengebieden: buitenleven, identiteit, samenleving, uitdagende scoutingtechnieken, expressie, internationaal, sport & spel en veilig & gezond.

De spelvisie SCOUTS bestaat uit 6 elementen die ieder een eigen betekenis hebben:

amen stappen we met plezier op de wereld af, dat verbindt ons onderling.
Code en traditie zijn onze basis, de wet en de belofte onze waarde.
Outdoor staat voor avontuur, een ontdekkingstocht in de natuur.
Uitdaging zoeken we in alles om ons heen om onszelf zo te ontwikkelen tot zelfstandige personen.
Teamgevoel haalt het beste uit onszelf; daarom zijn we trots op elkaar.
Spel en creativiteit helpen ons de verschillende talenten van scouts te benutten.