Geschiedenis

Vijf enthousiaste en ervaren scoutingliefhebbers hebben zich als doel gesteld om heel veel jeugd- en kaderleden kennis te laten maken met de wereld die scouting heet. Het is de bedoeling om uit te groeien tot een mooie vereniging die zal worden gedragen door de inwoners, ondernemers en middenstand in het stadsdeel Almere Poort.
Wie zijn deze vijf enthousiaste mensen?

Mijn naam is Ellen Singendonk, getrouwd en in het dagelijkse leven leerkracht op een basisschool. In mijn jonge jaren ben ik besmet geraakt met het scoutingvirus. Ik ben begonnen als scout, daarna explo en nu alweer ruim 13 jaar scoutsleiding bij een gezellige vereniging. Waarom dan deze stap om een nieuwe vereniging op te richten? Scouting geeft mij iedere week veel energie en daagt me steeds weer uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe competenties te verwerven en bijzondere herinneringen te verzamelen. Wat is er dan mooier om in een nieuw deel van Almere met een team met enthousiaste mensen te kunnen werken aan het oprichten van een nieuwe vereniging? De manier om zo nog veel meer jeugd, maar ook volwassenen, kennis te kunnen laten maken met scouting. Wat mij betreft dus niks .. scouting is voor mij a way of living.
Ik ben Bart en al enthousiast over scouting sinds ik op mijn 9e ermee ben begonnen. Zelf heb ik jarenlang genoten van scouting als jeugdlid en ook als begeleiding van een Explorer groep veel uitdaging en plezier gevonden. Ik zie het oprichten van scouting Novo Mundo dan ook als een geweldige kans om dit enthousiasme over te brengen naar de mensen in Almere Poort. Hiermee doel ik op de jeugd die zichzelf middels scouting kan ontdekken en uitdagen maar ook over alle volwassenen die zichzelf willen uitdagen en willen inzetten voor de jeugd. De kracht en passie waarmee scouting gedragen wordt door de vrijwilligers en de openhartige en ongedwongen sfeer die je overal binnen scouting vindt is in mijn ogen uniek. Dat is dan ook wat ik, middels scouting Novo Mundo, wil bieden aan het nieuwste stadsdeel van Almere en ik hoop dus ook veel nieuwe mensen te mogen verwelkomen bij onze scouting familie.
Mijn naam is Mirella Hoeve en momenteel druk bezig met mijn studie pedagogisch medewerker kinderopvang. Ik ben vanuit mezelf vrij teruggetrokken en verlegen. Tot 3 jaar geleden, toen iemand mij uitnodigde om te helpen bij een bever-doe-dag. Ik vond het zo ontzettend leuk, binnen een paar weken was ik Keet Kleur bij de bevers! Sindsdien is dat teruggetrokken meisje vaak ver te zoeken! En is scouting niet meer weg te denken uit mijn leven. Mooie ervaringen opgedaan, goede vrienden/familie erbij gekregen. Ja, scouting is echt een geweldige wereld om onderdeel van te zijn en ik gun het iedereen. Dat is de reden dat ik nu een vereniging wil gaan opzetten.Hiermee doel ik op de jeugd die zichzelf middels scouting kan ontdekken en uitdagen maar ook over alle volwassenen die zichzelf willen uitdagen en willen inzetten voor de jeugd. De kracht en passie waarmee scouting gedragen wordt door de vrijwilligers en de openhartige en ongedwongen sfeer die je overal binnen scouting vindt is in mijn ogen uniek. Dat is dan ook wat ik, middels scouting Novo Mundo, wil bieden aan het nieuwste stadsdeel van Almere en ik hoop dus ook veel nieuwe mensen te mogen verwelkomen bij onze scouting familie.
Mijn naam is Fred Overstegen, getrouwd en erg handig in het bouwen en verwerken van materialen. Vier jaar geleden ben ik via mijn vrijwilligerswerk voor de Challenge Almere in contact gekomen met een stel enthousiaste begeleiders van een explorergroep. Een handyman als ik kwam goed van pas bij het bouwen van decors voor het halloweenfeest. Van het een kwam het ander en inmiddels niet alleen maar klusjesman, Kerstman, vogelverschrikker, rioolbewoner, verkeersregelaar, bouwer van keukenkisten, maar vooral een zeer gewaardeerd lid van de grote en warme familie die scouting heet. Dat gun je toch iedereen?
Mijn naam is Thomas Minke. Na een studie bedrijfskunde nu werkzaam als software developer. Ik ben als achtjarige begonnen bij scouting, en ben na 13 jaar jeugdlid doorgegroeid naar explorer-begeleiding. Na een aantal hele mooie jaren kwam de mogelijkheid voorbij om een nieuwe vereniging van de grond af te starten in Almere. Deze geweldige kans hebben we met een heel leuk team met beide handen aangepakt! Dit mooie avontuur, en hopelijk de vereniging die hieruit ontstaat, zal een unieke ervaring voor ons zijn, en zal hopelijk een groot aantal jeugdleden een onvergetelijke tijd bezorgen.